Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Krep için:
    Bir su bardağından bir parmak fazla un
    Üç buçuk çorba kaşığı sıvı yağ
    1 adet yumurta
    Bir su bardağından bir parmak eksik süt,
    tuz

    İçi için:
    600 gram ıspanak
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    1 adet kırmızı süs biberi
    Yarım çay kaşığı karabiber,tuz
    2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Pane için:
    Bir su bardağından bir parmak fazla un,
    2 adet yumurta
    3 su bardağı galeta unu

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

    Kekikli sos için:
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet iri boy soğan
    3-4 diş sarımsak
    5 adet domates
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 adet defne yaprağı
    Yarımşar çay kaşığı kekik ve isot
    Yeteri kadar tuz
    İki buçuk su bardağı et suyu
Krebi hazırlamak için, tüm krep malzemesini çırpma teli ile karıştırıp süzgeçten geçirin. Teflon tavayı hafif yağlayın. Krep hamurunu kepçe yardımıyla 2-3 mm kalınlığında tavaya dökün. Önlü-arkalı kızartarak kenara alın. İç malzemesini hazırlamak için, ıspanakları 2 dakika kaynar suda haşlayın. Çıkartarak buzlu suda şoklayın. İncecik kıyın. Tereyağını tavaya alarak eritin. Kıydığınız soğanı ilave ederek pembeleşene dek kavurun. Kıydığınız kırmızı biberi ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Ispanakları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. Tepsiye alarak ılınmasının bekleyin. Kaşar peynirini de ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız iç malzemesini kreplerin içine pay edin. Krebin iki kenarı harcın üzerine gelecek şekilde katlayın. Daha sonra sigara böreği şeklinde sarın. Önce una, daha sonra çırptığınız yumurtaya, en son galeta ununa bulayın. Sıvı yağda kızartarak kenara alın. Sos için, tereyağı ve zeytinyağını aynı tavada kızdırın. İnce kıydığınız soğanı ve sarımsağı ekleyin. Hafif pembeleştiğinde küçük doğradığınız domatesleri, salçayı, defne yaprağını, kekiği, isotu, tuz ve et suyunu ilave edin. Kısık ateşte 15-20 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
Krepleri servis tabağına alın. Kekikli sosu gezdirerek servis yapın.