Sofra

10 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı kepekli un
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yeteri kadar su

    İçi için: 250 gram ıspanak yaprağı
    Tuz, karabiber ve pulbiber

    Kızartmak için: 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Üzeri için: 10 dilim kaşar peyniri
Un, tuz ve suyu iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. İçi için çok ince kıyılmış ıspanak yaprağını tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırın. Açtığınız hamurlardan birinin ortasına bu karışımdan koyup kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın. Hamurlar ve iç bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra çok az zeytinyağında arkalı önlü kızartın. Sıcakken her böreğin üzerine bir dilim kaşar peyniri koyup servis yapın.