Ispanaklı Pastırmalı Volovan

Ispanaklı Pastırmalı Volovan
  • 6 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

12 adet milföy hamuru

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı margarin

1 adet ince kıyılmış soğan

250 gram ıspanak

Yarım çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

3 dilim ince kıyılmış pastırma

Tuz, pul biber, karabiber

YAPILIŞI

Milföy hamurlarından bir su bardağının ağzı ile daireler çıkartın. Çıkan dairelerin yarısının da ortalarını çay bardağı ile kesin. Alta bir büyük daireyi koyup kenarlarına yumurta akı sürün. Üzerine ortası kesik daireyi yerleştirip kenarlarına da yumurta sarısı sürün. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer taraftan soğanı margarinde kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, beyaz peynir, pastırma, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Fırından çıkardığınız volovanların içine ıspanaklı harçtan paylaştırıp tekrar sıcak fırına verin. 5 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN