Sofra
Milföy hamurunun harika dönüşümü ıspanaklı zencefilli sarma tarifi...

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet milföy
    Yarım kg ıspanak
    Yarım kg rendelenmiş havuç
    150 gram file fıstık
    150 gram kaşar peyniri
    Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
    1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
    1 adet yumurta sarısı

Milföyleri oda sıcaklığında çözülmeye bırakın. Bu arada, iyice yıkadığınız ve kuruladığınız ıspanakları incecik k›y›n. Havucu, file fıstığı, kaşar peynirini, zencefili, tuzu, karabiberi de ilave edip iyice karıştırın. Unlu zeminde merdane yardımı ile milföylerin dördünü kare şeklinde birleştirin. Her yerine ıspanaklı zencefilli karışımı yay›n. Rulo şeklinde sarın. Buzlukta 5 dakika beklettikten sonra, 3 cm kalınlığında keserek tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve sıcak fırın da 15-20 dakika üzerleri iyice kızarana dek pişirin.