Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Patatesli harç için:
    3 adet yufka
    2 adet haşlanıp ezilmiş patates
    Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    Tuz

    Ispanaklı harç için:
    Yarım kg ıspanak
    1 adet rendelenmiş soğan
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 adet yumurta, tuz

    Üzerine: Kırmızı toz biber
Öncelikle ıspanaklı harç için, ince kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanağı ekleyip, kavurmaya devam edin. En son yumurta ve tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde de patatesli harç malzemesini karıştırın. Bir kat ıspanaklı harç ve bir kat patatesli harç koyarak, 2 yufkayı da üst üste serin. 3. yufkayı da en üste yayın. Rulo yaparak sarın. 3-4 saat buzdolabında bu şekilde bekletin. Pişirmeden önce 1.5 cm kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra kırmızı toz biberle süsleyerek servis yapin.