Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 adet bıldırcın göğsü
    3 tatlı kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik
    3 adet doğranmış mantar
    2 adet milföy hamuru
    1 adet yumurtanın sarısı
    4-5 dal kıyılmış ıspanak
    Yarım soğan
    Sos için:
    4-5 adet sardalya
    3 su bardağı su
    1 adet soğan
    2 diş sarımısak
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    6 adet istiridye kabuğu
    2 adet defne yaprağı
    1 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı tereyağı, tuz
Bıldırcın göğsünü 2 tatlı kaşığı tereyağı ve kekikle birlikte soteleyin. Ayrı bir yerde mantarları kalan tereyağında soteleyin. Milföy hamurlarını merdane ile inceltin. 4 eşit yuvarlak parça olacak şekilde çay bardağıyla kesin. Milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün. İki hamuru üst üste yerleştirin. Ortasına ıspanak, kıyılmış soğan ve bıldırcın göğsünü yerleştirin. Kalan iki hamuru üzerine kapatıp, kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Sosu hazırlamak için, sardalyaları suda haşlayın. Süzüp, soğumaya bırakın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda karamelize olana kadar kavurun. Sardalya suyu, istiridye kabukları, defne yaprağı ve tuzu ekleyin. Ağır ateşte sos yaklaşık 1 su bardağı kalana dek pişirip, suyunu süzdürün. Unu tereyağda kavurun. Sosa ilave edip, ocağın altını kapatın. Bıldırcın göğsünü servis tabağına alın. İstediğiniz şekilde süsleyip, sosla birlikte servis yapın.