Sofra
Mis gibi kokusuyla iştahınızı kabartacak kabaklı yaz böreği nasıl yapılır? Nefis kabaklı yaz böreği tarifi...

ELİF KORKMAZEL

8 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet yufka
    İç malzeme için:
    2 adet orta boy kabak
    1 adet soğan
    Yarım su bardağı rendelenmiş
    beyaz peynir
    Yarım su bardağı rendelenmiş
    kaşar peyniri
    Yarım demet kıyılmış dereotu
    1 çay kaşığı kekik
    Tuz
    karabiber
    Böreklerin üzerine
    sürmek için:
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Sos için:
    2 çorba kaşığı labne peyniri
    2 çorba kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı süt

    Üzerine:
    Çörek otu
    nane

Düz bir zemine serdiğiniz yufkadan 10x10 cm'lik parçalar kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. İç malzeme için kabağı rendeleyip fazla suyunu elinizle sıkın ve derin bir kaba koyun. Üzerine rendelenmiş soğan, beyaz peynir, kaşar peyniri, dereotu, kekik, tuz ve karabiber katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Silikon muffin kalıpların içine, 4 parça kare yufkayı, ikişerli olarak çapraz biçimde yerleştirin. Ortasına kabaklı iç harçtan koyup, ağzını hafif büzün. Yufka parçaları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sos için tüm malzemeyi robottan geçirin ve fırından alıp, kalıptan çıkardığınız böreklerin üzerine 1'er çorba kaşığı koyun. Çörek otu serpip, nane ile süsledikten sonra servis yapın.