Sofra
Pratik ve doyurucu kapalı pidecik nasıl yapılır?

8 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    Aldığı kadar un
    250 gram margarin
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
    300 gram beyaz peynir
    Bir demet maydanoz
Sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın akı ve margarini karıştırın. Kabartma tozu, aldığı kadar un ve yaş mayayı ekleyin. İyice yoğurun ve dinlendirin. İnce kıyılmış maydanoz ile peyniri karıştırın. Hamurdan 8 adet beze koparın. Merdane ile açın. Kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin. Ortalarına peynirli harçtan koyun. Hamurların kenarlarını elinizle pide şekli verecek biçimde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine koyup yarım saat bekletin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin.