Sofra
İki ayrı lezzetin birlikteliğinden doğan Keçi peynirli kadayıflı börek nasıl yapılır? Nefis keçi peynirli kadayıflı börek tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    500 gram kadayıf
    150 gram keçi peyniri
    100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    1/2 demet maydanoz
    Tuz, karabiber

    SOSU İÇİN:
    2 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
Sosu için tüm malzemeyi bir kapta çırpın. Kadayıfı bir kapta tel tel açın ve yağlanmış bir fırın kabına yarısını bastırarak yerleştirin. Sosun yarısıyla kadayıfı ıslatın. Ezilmiş keçi peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp üzerine dökün. Peynirli karışımın üstüne kadayıfın diğer yarısını yayın ve iyice bastırın. En son kalan sosu böreğe eşit dağılacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğin her tarafı kızaracak şekilde pişirin. Sıcak servis yapın.