MALZEMELER
2 adet orta boy patates
5 dal taze soğan
1 adet kırmızı biber
8 çorba kaşığı sıvı yağ
8 adet milföy hamuru
Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı mavi haşhaş tohumu
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ince kıyın ve kenara alın. Soğanları ve kırmızı biberi incecik kıyın. 6 çorba kaşığı sıvı yağı geniş bir tavaya alın. Üzerine soğan ve biberi ekleyip, 1-2 dakika sote etin. Daha sonra patates, karabiber, pul biber ve tuz ilave edin. 5 dakika kavurup ocaktan alın. Milföy hamurlarını 5 dakika oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağlayın. İçlerine patatesli harçtan koyup üçgen biçiminde kapatın. Açılmasını önlemek için yan kısımlarına bastırın. Yumurtayı 2 çorba kaşığı sıvı yağla çırpıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.