Sofra

8 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet orta boy patates
    5 dal taze soğan
    1 adet kırmızı biber
    8 çorba kaşığı sıvı yağ
    8 adet milföy hamuru
    Tuz, karabiber, pul biber

    Üzerine:
    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı mavi haşhaş tohumu
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ince kıyın ve kenara alın. Soğanları ve kırmızı biberi incecik kıyın. 6 çorba kaşığı sıvı yağı geniş bir tavaya alın. Üzerine soğan ve biberi ekleyip, 1-2 dakika sote etin. Daha sonra patates, karabiber, pul biber ve tuz ilave edin. 5 dakika kavurup ocaktan alın. Milföy hamurlarını 5 dakika oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağlayın. İçlerine patatesli harçtan koyup üçgen biçiminde kapatın. Açılmasını önlemek için yan kısımlarına bastırın. Yumurtayı 2 çorba kaşığı sıvı yağla çırpıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.