Sofra
Hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif olan kıymalı soğanlı börek nasıl yapılır?

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Hamuru için:
    4 su bardağı un
    1 çay kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı ılık su
    2 adet yumurta

    Üzeri için:
    150 gram margarin

    İçi için:
    4 adet soğan
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı sıvı yağ
    400 gram kıyma
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    150 gram beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber

Un, sıvı yağ, ılık su ve 1 adet yumurtayı bir kapta yoğurarak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Sonrasında hamuru 5 eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine eritilmiş margarini sürün. Bezeleri, ayrı ayrı 3'e katlayıp kare şekli verin ve tekrar yağlayın. 1 saat buzdolabında bekletin. Bu arada içi için, robottan geçirilmiş soğanları toz şekerle birlikte sıvı yağda, rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıyma, kuş üzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. 5 dakika sonra peynir ve kıyılmış maydanozu ilave edin. 1-2 dakika kavurup ocaktan indirin. Dinlenmiş bezeleri, 1 çay kaşığı sıvı yağ ile yağlanmış tezgahın üzerinde 30x40 cm boyutunda tek tek açın. Üzerlerine iç malzemeyi pay edin ve sararak rulo yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ruloları dizin. Kalan 1 adet yumurtayı çırpıp ruloların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Servis yapın.