Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram kıyma
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 adet soğan
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    3 adet ekmek hamuru
    Tuz, karabiber, pul biber
    Börekleri kızartmak için: Sıvı yağ
İçine yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı ilave edip, kavurun. Ceviz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ekmek hamurlarını derin bir kabın içinde yoğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatıp, elinizle bastırarak ay şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve 2 adet böreği önlü arkalı kızartın. Diğer börekleri de aynı şekilde kızartın. Sıcak olarak servis yapın.