Sofra
Karınlar zil çaldığında imdadınıza yetişecek bir tarif: Kıymalı Kolay Su Böreği!

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    6 adet yufka
    4 adet yumurta
    2 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağı
    2 su bardağı su

    İç malzemesi için:
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    400 gram kıyma
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    1 çay kaşığı tozşeker
Böreğin iç malzemesini hazırlamak için, ince kıydığınız soğanı tereyağında hafif pembeleşene dek soteleyin. Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar birlikte pişirin. Kıydığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve toz şekeri ilave ederek bir-iki kez karıştırın. Kenara alarak soğumaya bırakın. Yağladığınız büyük boy fırın kabına 1 adet yufkayı serip, kenarından fazlalıklarını koparın. Yumurta, süt, sıvı yağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp, 7-8 cm'lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yan yana tepsiye dizin. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. Üzerine hazırladığınız kıymalı iç malzemesini yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp, iç malzemesinin üzerine dizin. Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.