Sofra
Kızartma sevenlere kızarmış etli hamur nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    250 gram köftelik dana kıyma
    Yarım küçük boy lahana
    2 çorba kaşığı susam yağı
    Yarım çay kaşığı toz şeker
    3 dal ince kıyılmış soğan
    2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı soya sosu
    Tuz, karabiber

    Üzeri için:
    3+3/4 su bardağı un
    Ilık su

    Kızartmak için: Sıvı yağ
Un ve ılık suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat kadar dinlendirin. Derin bir kaba ince kıyılmış lahanayı alıp, yumuşayana kadar tuzla ovun. Sıkarak fazla suyunu atın. Başka bir kaba kıyma, zencefil, toz şeker, susam yağı, sıvı yağ, pul biber, tuz, karabiber ve soya sosunu koyun. Lahana ve kıyılmış soğanları ekleyip yoğurarak kenara alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartın. Her hamur bezesini merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Tatlı kaşığı ile hamurların kenarlarını inceltin. İç malzemesinden koyarak kenarlarını içe katlayıp, baş parmak kalınlığında düzgün bir şekilde rulo yapın. Tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayın. Tavaya sıvı yağı alıp ısıtın. Ruloları yağda hafifçe kızartın. Kızaran ruloları bir tencereye alıp üzerine sıcak su gezdirin. 5-6 dakika ya da su buharlaşana kadar kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.