Sofra
Çalışan hanımlara özel kolay poğaça nasıl yapılır? Pratik hazırlanan kolay poğaça tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 çay bardağı süzme yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1/2 paket rendelenmiş hellim peyniri
    1/2 demet kıyılmış maydanoz
    1 adet yumurtanın akı
    1.5 su bardağı tam buğday unu
    tuz

    ÜZERI İÇİN:
    1 adet yumurta sarısı
    2-3 çorba kaşığı çörek otu
Hamur için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, ele yapışmayan ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin.