Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılacak)
    200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
    1 demet maydanoz
    2 adet yufka
    Tuz

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

Bir gece öncesinden ıslatılan kuru fasulyeleri haşlayıp suyunu süzdürelim. Kuru fasulyeleri bir tabağa aktarıp üzerine peyniri katalım. Tuzunu ayarlayıp karıştıralım. 1 Üzerine maydanozu ince kıyalım. Tekrar karıştıralım. Yufkaları sigara böreği keser gibi, bir yufkadan 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. 2 Geniş kenarlarına iç koyup yan kenarlarını hafifçe içe doğru döndürelim. 3 Yufkayı rulo yaparak saralım. Kızdırılmış sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alalım. Servis yapalım.