Lor Böreği

Lor Böreği
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg un

1 çay bardağı sıvı yağ

Yeteri kadar su



İç harcı için: 1 kg lor peyniri

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı tarçın



Kızartmak için: Sıvı yağ


YAPILIŞI

Un, sıvı yağ ve yeteri kadar suyu, kulak memesi kıvamı alana dek yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Ayrı bir yerde lor peyniri, toz şeker ve tarçını karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir tarafına 1 çorba kaşığı lorlu karışımdan koyup, hamurun diğer yüzünü üzerine kapatın. Kare şeklinde kesip, kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Tüm hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın. Sıvı yağda kızartıp, sıcak olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Lor böreğinin iç harcını kıyma ile hazırlayıp, kıymalı börek de yapabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN