MALZEMELER
Hamuru için:
İki buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz, 5 gram yaş maya
Domates sosu için:
1 adet soğan, 3 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı kekik, karabiber,
kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz
Pizza üstü için: İki buçuk su
bardağı mozzarella peyniri
8-10 dilim dana carpaccio
4-5 dal roka
Yarım su bardağı parmesan peyniri
Hamuru hazırlamak için, unu derin bir kaba alarak ortasını havuz gibi açın. Su, zeytinyağı, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve mayayı ilave edin. Pütürsüz ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene dek yoğurun. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika mayalanmaya bırakın. Ardından, hamuru iki eşit parçaya bölerek 20 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamurları ayrı ayrı yuvarlak şekilde açıp kenara alın. Sosu hazırlamak için, soğan ve domatesleri ayrı ayrı mutfak robotunda kıyın. Daha sonra tavaya alın. Zeytinyağı, toz şeker ve suyu ilave ederek pişirin. Ocaktan almaya yakın baharatları ve tuzu ekleyin. Ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Yuvarlak şekilde açtığınız pizza hamurlarının üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Onun da üzerine mozarella peynirini serpiştirin. 250 derece fırında pişirin. Fırından aldığınızda dana carpaccio, kıyılmış roka ve parmesan peynirini serpiştirerek servis yapın.