MALZEMELER
3 adet muz
250-300 gram bitter çikolata
200 ml süt, 20 gram yaşmaya
500 gram un, 3 adet yumurta
2/3 su bardağı pudraşekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzeri için Pudraşekeri ve kakao
Işıl sütün içine mayayı katıp karıştırın. 1 su bardağı un ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra 1 saat mayalandırın. Pudraşekeri, kalan un, yumurta ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Tekrar 1 saat mayalandırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile açın. Bir kenarına dilimlenmiş muz dilimi ve çikolata parçası koyup diğer tarafını üzerine kapatın. Bir çay tabağı ile D şeklinde kesin ve tüm hamurları bu şekilde hazırlayın. Kızgın yağda sallayarak kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri ve kakao serperek servis yapın.