Sofra
Tatlı severlere muz ve çikolatalı börek tarifi.. Hayran bırakan lezzet muz ve çikolatalı börek nasıl yapılır?

SELDA TOPTAŞ

20 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet muz

    250-300 gram bitter çikolata

    200 ml süt, 20 gram yaşmaya

    500 gram un, 3 adet yumurta

    2/3 su bardağı pudraşekeri

    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    Kızartmak için: Sıvıyağ

    Üzeri için Pudraşekeri ve kakao

Işıl sütün içine mayayı katıp karıştırın. 1 su bardağı un ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra 1 saat mayalandırın. Pudraşekeri, kalan un, yumurta ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Tekrar 1 saat mayalandırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile açın. Bir kenarına dilimlenmiş muz dilimi ve çikolata parçası koyup diğer tarafını üzerine kapatın. Bir çay tabağı ile D şeklinde kesin ve tüm hamurları bu şekilde hazırlayın. Kızgın yağda sallayarak kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri ve kakao serperek servis yapın.