Otlu Börek

Otlu Börek
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

3 adet yufka

Yarım demet taze soğan

1 çorba kaşığı margarin

1 demet maydanoz

Yarım demet pazı

1'er çay kaşığı tuz, karabiber, nane

YAPILIŞI

Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkaların arasına bu karışımdan sürerek, üst üste koyun. Bir tavada ince kıyılmış taze soğanı, margarinle kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pazıyı ilave edip karıştırın. Baharatları da ekleyip 5 dakika pişirin. Karışımı soğutup, yufkanın üzerine ince bir şekilde kaşıkla sürün. Yufkayı kenarlarından ortasına doğru iki taraftan rulo şeklinde katlayın (ortada birleşecek şekilde sarın). İki ruloyu ortadan keserek ayırın. Bir parmak kalığında yuvarlaklar kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirerek sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN