Otlu Çörekler

Otlu Çörekler
  • 36 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 çorba kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı ılık süt

2 adet yumurta

200 gram eritilmiş margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

14 çorba kaşığı un

Yarım demet maydanoz

7'şer dal dereotu, nane ve kekik

3 dal taze reyhan

3 su bardağı mısır gevreği

YAPILIŞI

Kuru mayayı toz şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvı yağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika mayalanmak üzere bırakın. Dereotu, maydanoz, nane, kekik ve reyhanı ince kıyıp mısır gevreğiyle birlikte hamura karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle şekil verip yağladığınız fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.

PÜF NOKTASI

Hamur parçalarına şekil verdikten sonra bir tabağa koyduğunuz mısır gevreğine bulayıp tepsiye dizerseniz çörekleriniz çıtır çıtır olur.
BİZE ULAŞIN