Sofra
Zor anınız da sizi kurtaracak pastırmalı kaşar peynirli börek nasıl yapılır? Misafirlerinize keyifli anlar yaşatabileceğiniz pastırmalı kaşar peynirli börek tarifi...

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    Dört buçuk su bardağı un
    Yarım paket yaşmaya
    1 çay bardağı sıvıyağ​
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı süt
    1 adet yumurtanın akı, tuz

    İç malzeme için:
    150 gram pastırma
    200 gram kaşar peyniri

    Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı

Unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Tuz, maya, sıvı yağ, tereyağı, süt ve yumurta akı ekleyip yoğurun. 20 dakika dinlendirip, limon büyüklüğünde bezelere ayırın. Merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet hamuru iki tarafından tutup katlayarak ortada birleştirin. Uzun taraflardan birine bıçakla 1 cm derinliğinde ve bir parmak genişliğinde aralıklarla çentikler atın. Üzerine 2'şer dilim pastırma ve kaşar peyniri yerleştirip, rulo şeklinde sarın. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, kesik tarafları üste gelecek şekilde orta boy yuvarlak fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.