Sofra

20 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet patlıcan
    3-4 dal ince kıyılmış taze soğan
    Biber salçası
    Kimyon, tuz, karabiber
    Hamuru için:
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 adet yumurtanın akı
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı limon suyu
Öncelikle 3 adet patlıcanın kabuklarını soyun. Küçük zar şeklinde doğrayın. Çok az sıvı yağda patlıcanları az tuz ilavesiyle soteleyin. İyice yumuşayınca 3-4 dal ince kıyılmış taze soğan, biraz biber salçası, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde poğaça hamuru için, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurtanın akı, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Aldığı kadar un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz
iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. İçine patlıcanlı harçtan doldurun. Hamuru kapatıp, ters
çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.