Pazılı Ve Mantarlı Börek

Pazılı Ve Mantarlı Börek
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 demet pazı, 150 gram mantar

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

5 çorba kaşığı zeytinyağı

5 adet yufka, tuz, karabiber



Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Pazının saplarını kesip alın ve yapraklarını iyice yıkadıktan sonra kıyın. Mantarların zarını soyup, dilimledikten sonra tavaya alın ve tereyağını ilave edin. 3 dakika soteleyip, yemeklik doğranmış soğan ve pazıyı katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 10 dakika pişirip, soğuması için bir kenara alın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar zeytinyağı sürün. Yufka ve zeytinyağı bitene kadar işleme devam edip, yufkaları üst üste yerleştirin. Soğumuş iç malzemeyi yufkanın bir ucuna boydan boya yayın ve kenarlarını içe doğru katlayıp, rulo yapın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN