Sofra
Çayın yanında mis kokulu, çıtır çıtır bir börek ve hoş bir sohbet... Bundan öte mutluluk var mı?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 adet yufka
    100 gram tereyağ
    3 adet yumurta

    İçi için:
    250 gram beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu

    Üzerine:
    Bir buçuk su bardağı su
    1 adet yumurtanın sarısı
    Haşhaş tohumu
Tereyağını eritip soğuttuktan sonra içine yumurtaları ilave edip çırpın. Derin bir kasede beyaz peyniri ezin. İçine ince kıyılmış maydanozla dereotu ekleyip kenara alın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımdan sürüp ikiye bölün. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Peynirli harcı yufkalara paylaştırın ve her parçayı rulo şeklinde sarın. Yufkaları yağlanmış bir fırın kabının ortasından başlayarak gül şeklinde dolayın. Üzerine suyu gezdirin ve 1 saat bekletin. Börek suyunu çektikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra, dilimleyerek servis yapın.