Peynirli Patlıcan Böreği

Peynirli Patlıcan Böreği
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 adet bostan patlıcan

Yarım kg kabukları soyulup küp doğranmış domates

1 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi

1 tatlı kaşığı toz şeker

4 çorba kaşığı pesto sos

Taze çekilmiş karabiber, tuz

1 su bardağından bir parmak fazla zeytinyağı

l 300 gram taze kaşar peyniri

2 dilim ufalanmış ekmek içi

100 gram eski kaşar peyniri

YAPILIŞI

Domatesi tencereye alarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısarak 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Robottan veya süzgeçten geçirip püre haline getirin. Tekrar tencereye alarak sirke, toz şeker, pesto sos, karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
Patlıcanların sap kısımlarını kesip uzunlamasına 1-2 cm kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını emdirin. Derin bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Patlıcanların 1/3'ünü kabın dibine dizin. Üzerine domates sosun 1/3'ünü gezdirin. İnce dilimlenmiş taze kaşarın 1/3'ünü serpiştirin. Kalan malzemeleri aynı sıra ile kullanarak, iki kat daha dizin. Üzerini ufalanmış ekmek içi ile kaplayıp, rendelenmiş eski kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-50 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda patlıcanların şeklini bozmadan dilimleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Beyaz şarap sirkesini marketlerden kolayca temin edebilirsiniz. Pesto sos: Zeytinyağı, fesleğen, parmesan peyniri, sarmısak ve dolmalık fıstığın robottan geçirilmesi sonucu elde edilen bu sosu, marketlerden hazır olarak temin edebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN