Sofra
Misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz pirinçli börek nasıl yapılır? Pratik pirinçli börek tarifi...

20 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı margarin
    Bir buçuk su bardağı su
    2-3 tel safran l Tuz

    Hamuru için:
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı toz maya
    Tuz
    Aldığı kadar un

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin. Diğer tarafta bir kaba, yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu koyun. Ilık suda erittiğiniz mayayı ekleyerek, yavaş yavaş da aldığı kadar un katarak yumuşak bir hamur elde edin. Dinlenmeye bıraktığınız hamurdan iri bezeler koparıp, biraz kalınca yufkalar açın. Yufkaların yarısına belli aralıklarla pirinçli malzemeden koyarak, diğer yarısını üzerine kapatın. Hamur ruletiyle kesip, kızgın sıvı yağda kızartın ve sıcak olarak servis yapın.