Pırtık Böreği

Pırtık Böreği
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 ekmek dilimi büyüklüğünde beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

1 su bardağı süt

3 adet yumurta

4 adet yufka

Tuz,

karabiber

YAPILIŞI

Çatal ile ezilmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağını, süt ve çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp bir bütün yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesin. Sonrasında şeritleri peynirli sütlü karışıma ekleyip karıştırın ve tepsideki bütün yufkanın ortasına dökün. Tepsinin kenarından sarkan yufkayı içe doğru alıp malzemenin üzerini kapatın. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra böreği dilimleyerek servis yapın.

BİZE ULAŞIN