Sofra
İtalyanların geleneksel yemeği olan pizza, yuvarlak olarak açılmış hamur üzerine dilediğimiz sebze ve soslarla hazırladığımız, acıktığımızda ilk aklımıza gelen lezzetlerdendir. Kolay tarifi ve sevilen lezzetiyle pizza tarifi...

6 Adet
15 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Hamuru için: 500 gram un

    Yarım paket instant maya

    1 tatlı kaşığı tozşeker

    1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı süt

    Domates sos için: 1 adet domates

    1 çorba kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı domates salçası

    Yarım tatlı kaşığı biber salçası

    1 Türk kahvesi fincanı su

    3 dal taze kekik, tuz, karabiber

    Fesleğenli sos için: 4-5 dal fesleğen

    2-3 dal ıspanak, 2 diş sarmısak

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı tuz

    Üzerleri için: 2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

    250 gram mantar

    1 su bardağı haşlanmış mısır

    2 adet parmak sucuk

    400 gram sosis, 250 gram küpdoğranmış beyaz peynir

    15 adet kiraz domates

    1 su bardağı siyah zeytin

    2 adet kırmızı biber

    4-5 adet sivri biber

Domates sos için rendelenmiş domatesi tereyağında soteleyin. Domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Su ekleyip karıştırarak pişirin. Kekik ekleyip ocaktan alın. Fesleğen sos için tüm malzemeyi blenderden geçirin ve kenara alın. Hamur için unu havuz şeklinde açın. Ortasına tozşeker, süt ve instant maya ilave edip karıştırın. Tuz ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Daha sonra 6 bezeye ayırıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. 3 adet hamurun üzerine domates sos, kalan hamurların üzerlerine fesleğenli sos sürün. Kaşar peyniri dışında kalan malzemeyi dilediğiniz şekilde hamurların üzerlerine pay edin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından alıp, üzerlerine kaşar peyniri serpin ve 5 dakika daha pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.