Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım paket kalem
    makarna
    Yeteri kadar su
    200 gram ufalanmış beyaz peynir
    Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
    Yarım demet maydanoz
    1 adet yufka
    1 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    Tuz
    karabiber
Düdüklü Tencere'nin 1/3'ün kadar soğuk su koyun. Kapağı açık olarak ocağa oturtun. Su kaynamaya başlayınca makarna ve tuzu tencereye katıp, kapağını kapatın.kapatın. Orta ateşte Düdüklü Tencere'nin 1'inci kademe ayarında buhar çıkana dek pişirin. Buhar çıkmaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp, 3-5 dakika pişirin. Tencereyi buhar tahliye ayarına getirip, tüm buharı çıkarın. Makarnayı süzüp, geniş bir kaba aktarın. Üzerine peynir, 1 çorba kaşığı tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Düdüklü Tencere'yi kalan yarım çorba kaşığı tereyağı ile yağlayın. Yufkayı tencereye yerleştirin. İçine makarnalı karışımı boşaltın. Yumurta ve sütü çırpıp makarnanın üzerine gezdirin. Yufkayla harcın üzerini kapatıp, fazla kısmını kesin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa oturtun. Çok kısık ateşte Düdüklü Tencere'nin 1'inci kademe ayarında 20-25 dakika pişirin. Ocağı kapatıp, 1-2 dakika bekletin ve kapağı açın.