Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 kg un
    2 su bardağı süt
    2 su bardağı sıvı yağ
    100 gram tereyağı
    Tuz

    İç harcı için:
    100 gram ısırgan
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz,karabiber, kimyon
    4 adet havuç, 100 gram pastırma

    Üzeri için:
    2 adet yumurtanın sarısı, haşhaş

Unu derin bir kaba alarak ortasını havuz şeklinde açın. Süt, sıvı yağ, yaş maya ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Hamuru 3 bezeye ayırın. Bezeleri tek tek, pasta tabağından biraz büyükçe açın. İçlerine tereyağı sürerek, rulo yapın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. İç harcı hazırlamak için kıyılmış ısırganı, 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek karıştırın. Havuçları rendeleyip, kalan 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Hamur bezeleri buzdolabından alarak tek tek açın. Birinci hamurun içine ısırganı, ikinci hamurun içine havucu, üçüncü hamurun içine pastırmaları yerleştirip rulo yapın. Üç ruloyu birleştirerek saç örgüsü elde edin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş serperek 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.