Sofra
Hindistan'ın en nefis, dışı çıtır, içi yumuşacık tariflerinden Samosa nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Hint Mutfağı

MALZEMELER

    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 çay kaşığı tane kimyon
    1 çay kaşığı tane kişniş
    1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    1 tatlı kaşığı toz kişniş
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
    1 adet sivri biber
    Yarım kase haşlanmış bezelye
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    Tuz

    Hamur için:
    Yarım kg un
    1 çorba kaşığı kekik tohumu
    Yeterince su ve tuz

    Kızartmak için: Sıvıyağ
Hamur için unu, kekik tohumunu, su ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. İç malzemeyi hazırlamak için, sıvı yağı kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edip 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Hamurundan irice bezeler koparıp, rulo şekline getirin. 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların her birini 1 cm kalınlığında kesin. Her bir parçayı da ortadan ikiye kesin. Huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.