Sebzeli Volovan

Sebzeli Volovan
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

12 adet milföy hamuru

1 adet büyük boy patlıcan, kabak ve patates

2 adet kırmızı biber

2 adet havuç

Yarım su bardağı sıvı yağ

250 gram hellim peyniri

1 adet yumurtanın akı

YAPILIŞI

Tüm sebzeleri küp doğrayarak sıvı yağda soteleyin. Sebzeler ılıkken, küp doğradığınız hellim peynirini ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın. 6 adet milföy hamurunu tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürün. Kalan 6 adet milföy hamurunun ortasından, kenarlardan 1,5 cm kalacak şekilde kareler çıkarın. Çerçeveleri tepsideki milföy hamurlarının üzerine yerleştirin. Çerçevelere de çırpılmış yumurta sarısını sürün. 200 derece fırında milföy hamurları pembeleşene kadar pişirip, ılınmaya bırakın. Sebzeli karışımı ortalarına pay ederek servis yapın.
BİZE ULAŞIN