Sofra

ELİF KORKMAZEL

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet kabak
    100 gram beyaz peynir
    Yarım demet dereotu
    3 adet yufka
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 şişe soda
    1 adet yumurta
Kabağı rendeleyip, peyniri çatalla ezin. Dereotunu ince kıyın. Sonrasında kabağı, peyniri ve dereotunu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta, sodayı, yumurtayı ve sıvı yağı iyice çırpın. Yufkalardan ikisini fırın tepsisine buruşturarak, tepsinin tamamını kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine kabaklı harcı, her tarafa dağılacak şekilde koyun. Üzerine kalan yufkayı, yine buruşturarak yerleştirin. Son olarak sodalı karışımı üzerine gezdirin. 200 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin. Sıcak servis yapın.