Soğanlı Tavuk Aşı

Soğanlı Tavuk Aşı
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü

3 adet orta boy soğan

5 çorba kaşığı sıvıyağ

7 adet kurutulmuş domates

7 adet kurutulmuş biber

1 çorba kaşığı salça

Yeteri kadar tavuk suyu

Yarım su bardağı pirinç

Bir buçuk çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tavuğu yıkayıp tencereye yerleştirin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip haşlayın. Tavuğu sudan alıp, ılınmaya bırakın. Daha sonra didikleyip kenara alın. Ayrı bir yerde piyazlık doğranmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Domates ve biberleri az miktarda suda ayrı ayrı haşlayıp doğrayın. Domates, biber ve salçayı soğana ilave edip karıştırın. Tavuk etini ekleyip harmanlayın. Üzerini iki parmak geçecek kadar tavuk suyu ve yıkanmış pirinç ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, pirinç yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
SON DAKİKA