Sütlü Mantar Böreği

Sütlü Mantar Böreği
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg mantar

1 adet soğan

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım demet maydanoz

1 adet yumurta

3 adet yufka

1 çay bardağı eritilmiş margarin

Bir buçuk su bardağı süt

Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI

Mantarları boyuna dilimleyip, küp doğranmış soğan ile birlikte sıvı yağda soteleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çektiği zaman tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve pul biber ekleyip karıştırarak, ılınmaya bırakın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp üst üste serin. Sigara böreği keser gibi 8 veya 16 üçgen oluşturacak şekilde kesin. Üçgen yufkaların geniş kenarlarına iç harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Derin bir kaseye aldığınız sütün içine hazırladığınız börekleri koyup yarım saat bekletin. Daha sonra bir süzgecin içine börekleri alıp süzülmesi için 5 dakika bekletin. Hafif yağlanmış ve unlanmış minik fırın tepsisinin içine börekleri dizin. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
SON DAKİKA