Tavuk ve Sebzeli Talaş Böreği

Tavuk ve Sebzeli Talaş Böreği, doyurucu ve besleyici özelliğiyle sahura da iftara da yakışan bir tat. Tarif, sevilen şefimiz Fatoş Yağcı'dan...
Tavuk ve Sebzeli Talaş Böreği
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü

Yeteri kadar su

1 su bardağı bezelye

1 adet büyük boy havuç

2 adet küçük boy patates

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2-3 dal taze soğan

12 adet milföy hamuru

Tuz, karabiber, pul biber



Üzerine: 1 adet yumurta sarısı

Çörek otu

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. Sudan alın ve iri küpler halinde doğrayın. Bezelye, kabukları soyulmuş havuç ve patatesi ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk etini sıvı yağda 1-2 dakika kavurun. Üzerine bezelye, havuç, patates ve taze soğanın iri doğranmış yeşil kısımlarını ilave edin. Tüm malzemeyi 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Milföy hamurlarını hafif yumuşamaları için 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tezgah üzerinde elinizle hafifçe incelttikten sonra 2 adet milföy hamurunun iki ucu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve dikdörtgen bir hamur elde edin. Ortasına tavuklu iç harçtan koyun ve önce uzun kenarları daha sonra kısa kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
SON DAKİKA