Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet yufka
    500 gram kuşbaşı tavuk
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet muskat
    Bir buçuk su bardağı tavuk suyu
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz

    Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
    Susam
Kuşbaşı tavukları nohut büyüklüğünde parçalara ayırın. 2 su bardağı su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Tavukları süzerek bir tabağa alın. Zeytinyağı ile unu kavurun. Hafifçe pembeleştiğinde tavuk suyu ekleyip çırparak karıştırın. Krema kıvamına gelince muskat ve tuzu ilave edip karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Her üçgene fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Üzerine tavuklu harçtan yayıp 3-4 parmak eninde sarın. Ardından yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.