Sofra
Kokusuyla bile mideleri şımartacak enfes bir lezzet...

6 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    3,5 su bardağı un

    300 ml ılık su

    1 çay bardağı Bizim Yağ Ayçiçek

    3 yemek kaşığı (100 g) Bizim Yağ

    2 çay kaşığı tuz

    20 gram yaş maya

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    İÇ HARCI İÇİN

    3 yemek kaşığı (100 g) Bizim Yağ

    10 adet taze soğan

    40 körpe asma yaprağı

Böreğin iç harcı için taze soğan ve asma yapraklarını temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Bizim Yağ'ı tavaya alıp ısıtın. Soğan ve asma yaprağını ekleyip hafifçe kavurun. Geniş bir hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Su, şeker, Bizim Yağ Ayçiçek, Bizim Yağ, tuz ve mayayı ekleyip 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki katı hacme ulaşana kadar mayalanmasını sağlayın. Hamuru ikiye bölüp ilk parçayı hafifçe yağlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Uzun olan kenarına hazırladığınız iç harcı yayın. Hamuru rulo şeklinde katlayın. İçine yağ sürülmüş tepsiye orta kısımdan sarmaya başlayarak yerleştirin. Diğer hamur bezesini de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. 25 dakika bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın. Üzerine Bizim Yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirip servis yapın.