Turna Yemişli Tatlı

Turna Yemişli Tatlı
  • 6-8 Kişilik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı kurutulmuş turna yemişi (doğranmış)

2 su bardağı süt,

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı nişasta

1 su bardağı toz şeker,

125 gram tereyağı

1 su bardağı hindistan cevizi



Süslemek için:

Turna yemişi ve karanfil

YAPILIŞI

Süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye alıp,koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin.Tereyağı ilave edip bir taşım daha pişirin.Ocaktan alıp yarım su bardağı hindistan cevizi ilave ederek soğumaya bırakın. Elinizi ıslatıp karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Başparmağınızla içini oyup, yarım tatlı kaşığı turna yemişi yerleştirin. Kalp şekli verip, üzerilerini turna yemişi ve tane karanfille süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN