Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet patates
    Yarım çay bardağı ılık süt
    2 çorba kaşığı kuru maya
    1 adet kesme şeker
    4 su bardağı un
    Yarım su bardağı ılık su
    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
    Yağ karışımı (50 gram erimiş margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağ karışımı)
    2 tatlı kaşığı yenibahar,
    tuz

    Üzerine:
    1 adet yumurta sarısı
    Çörek otu
    susam

Patatesi haşlayın. Rendenin ince yeri ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte, kuru maya ve kesme şekeri ilave edip, kabartın. Una kabaran mayayı ve tuzu ilave edin. Yarım su bardağı ılık su ile yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanınca püre haline gelen patates, ceviz ve yenibaharı ekleyip yoğurun. İyice yoğrulan hamurdan 10 eşit beze koparın. Elinizle incecik açın. Yağ karışımından 1 çorba kaşığı kadarını hamurun üzerine sürün. Rulo şeklinde sarın ve ortadan kıvırıp iki ucuna "S" şekli verin. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine tuz serpin. Lokumları aralıklı olarak koyun. 20 dakika tepside bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.