Sofra
Diğer bildiğiniz gözlemelere benzemeyen bu gözleme size bildiklerinizi unutturacak! Yoğurtlu gözleme hem pratik hem de leziz, işte sizlere yoğurtlu gözleme tarifi...

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Harç için: 500 gram süzme yoğurt

    Yarım demet dereotu

    7-8 dal maydanoz, yeteri kadar tuz

    Hamur için:

    Dört buçuk su bardağı un

    1 çay bardağı süt

    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Bir buçuk çay bardağı su

    Yeteri kadar tuz

    Kızartmak için:

    8 çorba kaşığı sıvıyağ

Harç için yoğurt, kıyılmış dereotu, maydanoz ve tuzu iyice karıştırın. Hamur için unu yoğurma kabına alıp, süt, sıvıyağ, su ve tuz ilave edip yoğurun. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Oklava yardımıyla her parçayı ayrı ayrı orta kalınlıkta açın. Bir adet yufkanın ortasına yoğurtlu harçtan sürüp, zarf gibi katlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, gözlemeyi önlü arkalı pişirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.