Armut Tatlısı

Armut Tatlısı
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

8 adet armut

1 kahve fincanı kaynar su

Bir buçuk su bardağı toz şeker

2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı

16 adet hurma

32 adet badem



Üzerine: 2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

1 kahve fincanı krema

YAPILIŞI

Armutları yıkadıktan sonra sapını kolay tutabilmek için üst kısmından 2 cm'lik bölümünü kabuklu bırakıp kalan kısmını soyun. Daha sonra alt kısmını düz bir şekilde kesip içini temizleyin Tencereye dizip, üzerine kaynar su, toz şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Armutlar yumuşayana kadar pişirin (tencerenin dibinde şerbet kalırsa, harlı ateşte şerbet koyulaşana kadar pişirin, şerbet kolaylıkla yanabileceğinden bu işlem sırasında tencerenin başından ayrılmayın). Daha sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve içlerine 2'şer badem koyun. Hurmaları soğuyan armutların çekirdek yataklarına yerleştirin. Sapları yukarı gelecek şekilde armutları servis tabağına yerleştirin. Üzeri için çikolata ve kremayı benmari usulü eritip, karıştırın. Armutların üzerine gezdirip, servis yapın.
BİZE ULAŞIN