Sofra
Baharatlı armut tatlısı tarifi sayesinde köyden bol bol armut getireceksiniz. Baharatlı armut tatlısı nasıl yapılıp öğrenip bol bol yapabilirsiniz.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet orta boy armut
    1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
    1 su bardağı esmer şeker
    1 çorba kaşığı limon suyu veya portakal suyu
    2 çorba kaşığı dövülmüş badem veya fındık
    Bir tutam tuz
    1 çay kaşığı toz zencefil
    4 çorba kaşığı krema
    1 paket vanilya
    Üzerine: 1 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı
    Vişne reçeli
Cam tepsinin içini tereyağı ile yağlayın. Armutların kabuğunu soyun, ortadan ikiye kesip çekirdek yuvasını çıkarın. Yağladığınız cam tepsiye iç kısımları alta gelecek şekilde armutları yerleştirin. Bir kaseye esmerşeker, limon suyu, badem, tuz, toz zencefil, krema ve vanilyayı koyup karıştırın. Bu karışımı armutların üzerine boşaltıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirin Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Antep fıstığı ve vişne reçeliyle süsleyip, servis yapın.