Sofra
40-45 dakika da sofralarınızı süsleyecek ballı elma tatlısı sizlerle... Ballı elma tatlısı nasıl yapılır?

4 Porsiyon
45 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet elma
    1 adet limon
    1'er çorba kaşığı bal ve tereyağı

    Servis için:
    Krema, kaymak veya muhallebi, file antep fıstığı
Elmaların çekirdek yataklarını, elmaları parçalamadan (kabak oyacağı ile) çıkarın. Elmaların iyi pişmesi ve güzel görünmesi için üzerilerini dikey şeritler halinde ve aralıklı şekilde soyun. Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Limon suyu, bal ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırın. Bu karışımı elmaların içine pay edin. Elmaları fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, elmalar yumuşayana dek, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ortalarına krema, kaymak veya muhallebi yerleştirin. File antep fıstığı serpip servis yapın.