Böğürtlen Reçelli Krep

Böğürtlen Reçelli Krep
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağından bir parmak fazla süt
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağından 1 parmak fazla un
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı konyak veya rom
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Arasına: Böğürtlen reçeli

YAPILIŞI

Süt ve tuzu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Süt kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın, yumurta ve konyağı ekleyin. Üzerine azar azar tereyağlı sütü ekleyin. Bu karışımı topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. (sıvı hamurun boza kıvamında olması gerekiyor). Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az yağlayıp kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe alıp tavaya dökün. Yayılması için sağa sola sallayın. İki tarafını da pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Pişen kreplerin arasına böğürtlen reçeli sürün. Böğürtlenle süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN