Cezerye

Cezerye
  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 kg rendelenmiş siyah havuç

Yarım kg toz şeker

Yarım kg ceviz içi (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı zencefil

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 çay bardağı su

Üzerine:

Ceviz içi

YAPILIŞI

Rendelenmiş havuç ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Un, nişasta ve suyu ekleyin. Kaynamakta olan havucun üzerine ilave edin. Sürekli karıştırarak, helva kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Soğuduktan sonra, ceviz içi ve baharatı ilave edip karıştırın. Koni şekli verin. Üzerini cevizlerle süsleyin.

PÜF NOKTASI

★ Dilerseniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ve hindistancevizine bulayarak da servis yapabilirsiniz. ★ Siyah havuç güney illerinde satılan bir sebze. Nadir de olsa büyük şehirlerin semt pazarlarında bulunabiliyor.
BİZE ULAŞIN