Çikolata Çanağında Kestane Kreması Tarifi

Çikolata çanağında kestane kreması tarifi... Enfes çikolata çanağında kestane kreması tatlısı nasıl yapılır?
Çikolata Çanağında Kestane Kreması Tarifi
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 paket (80'er gramlık) bitter çikolata



Kestane kreması için:

500 gram kestane

1 su bardağı krema

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

2 paket vanilya



Süslemek için: Böğürtlen

YAPILIŞI

Çikolatayı benmari usulü eritin. Yuvarlak bir kasenin dışını çift katlı yağlı kağıtla kaplayın. Kasenin şeklini alması için yağlı kağıdın üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş çikolata sürün. Başka bir kaseyi de aynı şekilde hazırlayın. Donması için derin dondurucuda en az 1 saat bekletin. Diğer taraftan krema için kestaneleri bıçakla bir kenarından çizdikten sonra haşlayın. Suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Bir çatalla ezin ve içine krema,
toz şeker, ceviz ve vanilya katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. Derin dondurucudan çikolata kasesini çıkarın ve kase ile yağlı kağıdı birbirinden ayırın. Daha sonra da yağlı kağıdın üzerini kapladığınız çikolata kasesini çıkarın. Diğer kaseye de aynı işlemi uygulayın. Kestaneli iç harcı çikolata kaselerinin içine doldurun. Üzerlerini böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.
SON DAKİKA