Sofra
Sıcak sıcak kavrulmuş un helvası vazgeçilmez lezzet tariflerimizden olsa gerek. Klasik tarifi ile yemelere doymadığımız un helvasını bir de böyle deneyin. Çikolatalı un helvası topları tarifi...

ÖZLEM MEKİK

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    125 gram tereyağı

    1 su bardağı un

    1 su bardağı süt

    1 paket vanilya

    1 su bardağı tozşeker

    200 gram bitter çikolata

    Süsleme için:

    3 çorba kaşığı toz antepfıstığı

Unu ve tereyağını bir tencereye alıp, yaklaşık 30-40 dakika boyunca kısık ateşte kavurun. Un kavrulurken, ayrı bir kabın içerisine soğuk sütü ve vanilyayı koyun. İçine tozşekeri de ekleyip, şekeri iyice eritin. Un kavrulduktan sonra, şekerli süt karışımını tencereye yavaş yavaş, sürekli helvayı karıştırarak ekleyin. Ardından un sütü çekene kadar hızlı karıştırın. Un helvası katılaşınca altını kapatıp, demlenmeye bırakın. Helva soğuduktan sonra elinizle yuvarlak şekiller verin. Şekilleri verilmiş helvaları benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırıp, yağlı kağıt üzerine koyun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Katılaşan çikolatalı topların üzerine toz antepfıstığı serperek, soğuk olarak servis yapın.