Sofra
Çikolatanın mandalina ile karışımı sizlerin damaklarında müthiş bir tat bırakacak. Soğuk servis edilip yenilen çikolatalı mandalina, sofralarınızı renklendirecek... Çikolatalı mandalina nasıl yapılır? İşte tarifi...

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    8 adet çekirdeksiz küçük boy mandalina
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım limonun suyu
    200 gram bitter çikolata
Mandalinaları kabuklarını soymadan bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alın. Her seferinde suyunu değiştirerek bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Daha sonra mandalinaların suyunu süzüp bir tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ilave edip ocağa oturtun. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Mandalinaları şerbetten çıkarıp ılınmaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip mandalinaları batırın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.